top of page
 PROGRAM 

17.
sep

Lørdag

12:00 - 24:00 Organotopia

Bli med på en 12-timer lang konsert/innstallasjon i og rundt Paulus kirke. Organist, komponist og improvisatør Nils Henrik Asheim har satt sammen Organotopia, et multimedialt verk som involverer både Birkelunden og kirken. Les mer på organotopia.no Organotopia er del av Ultimafestivalen.

18.

sep

Søndag

11:00 Åpningsgudstjeneste
Om naboskap. Med kor, orgel og blåsere i Paulus kirke.
 

12:00 Kirkekaffe og åpen kirke

Vi serverer kaffe og godbiter, forteller om festivalen og holder kirken åpen for alle .

19:00 Orgelkonsert med Hans Fagius

Internasjonale orgelkonserter er en etablert konsertserie i kirkene i menigheten. I festivaluka tilbyr vi gratis orgelkonsert i Sofienberg kirke

19.

sep

Mandag

14:00 Mitt nabolag - fotoutstilling og konsert

Barn ser, utforsker og bruker nabolaget annerledes enn voksne. Sammen med Grünerløkka barneskole 6. trinn stiller vi ut barnas fotografier av sitt nabolag gjennom hele festivaluka. Velkommen til åpning av fotoutstillingen (vernissasje) med drikke og barnevennlig småmat. Duoen Meg og kammeraten min gir oss sitt perspektiv på kameratskap og nabolag! Og biskop Kari Veiteberg kommer innom for å si hei!

 

18:30 - 20:00 Pusterommet

Pusterommet i Paulus kirke er et meditasjonsfellesskap drevet av frivillige i Paulus. Bli med på ulike meditasjonsøvelser. Kvelden avsluttes med te.

20.

sep

Tirsdag

11:30 - 12:15 Lunsjkonsert Foss vgs

Foss har i en årrekke hatt lunsjkonserter for nabolaget i Paulus kirke. Lunsjkonsertene har et klassisk repertoar, med nabolagets mest talentfulle unge musikere!

12:00 - 19:00 Åpen kirke

Kirkerommet i Paulus er åpent for alle. Her kan du komme om du ønsker en stille stund, tenne lys, prate med en av våre frivillige eller om du lurer på hvordan kirken ser ut inni. 

18:30 - 21:00 Åpen øvelse med Sofienbergkoret

Vær til stede med Sofienbergkoret i Sofienberg kirke og se og hør hvordan en korøvelse er. Du er også velkommen til å synge sammen med koret. Kanskje er kor noe for deg? Les mer HER!

 

19:30 - 21:00 Mellomrom med Marianne Jørgensen
Marianne Jørgensen er mellomrom-gründer, musiker og nabolagsvenn. Vi får en kveld med improvisert musikk i Paulus kirke til bilder og fortellinger om nabolaget slik elever ved Grünerløkka skole ser det. Les mer HER!

21.

sep

Onsdag

11:00 - 14:00  Åpen kirke

Kirkerommet i Paulus er åpent for alle. Her kan du komme om du ønsker en stille stund, tenne lys, prate med en av våre frivillige eller om du lurer på hvordan kirken ser ut inni.

 

10:00 - 16:00 og 17:00 - 20:00 Grafitti- og gatekunstworkshop og utstilling

Street Art Oslo, Paulus og Sofienberg menighet, Basecamp/Blå Kors Oslo og Sofienberg ungdomsskole går sammen om å aktivere den nedlagte Sofienberg kirke og dens omgivelser med en rekke kunstneriske intervensjoner, produsert av ungdommer fra nabolaget. Kan kunsten si noe om hvordan ungdommen ser for seg fremtidas kirkepark? Åpen utstiling fra klokken 17.00. Ulike workshops for barn i alle aldre. Meld deg på til workshop HER! Og les mer om utstillingsåpning HER!

19:00 - 21:00 Åpen øvelse med Paulikor

Kom å opplev Paulikor synge i Paulus kirke! Du inviteres også til å synge sammen med koret, og øve på et par ting til gudstjenesten neste søndag. Om du vil prøvesynge for å bli med i koret, kan vi avtale det etter øvelsen. 

22.

sep

Torsdag

10:00 - 11:30 Språkkafé 

Sammen med bydelen inviterer vi til språkcafe. Her kan du øve på å snakke norsk, eller være med å hjelpe andre med å øve på å snakke norsk? Kanskje du også kan lære noen andre språk? På språkkafen kommer Oslohjelpa på besøk, for å fortelle om deres tilbud til foreldre, barn og unge (0-18år).

12:00 - 13:00 Åpen kirkelunsj

Vi inviterer til felles lunsj med deltakere fra språkkafe, babysangforeldre, beboere fra Paulushjemmet og andre som er innom kirka!

13:00 - 14:00 Babysang og generasjonssang

Babysang får besøk av beboere fra Paulus sykehjem til generasjonssang!

16:30 - 18:00 Høsttacofest

Vi koser oss med taco sammen med barn og foreldre i nabolaget. Kanskje det også dukker opp en overraskelse!

23.

sep

Fredag

15:00 - 22:00 Skeiv nabofest

Vi inviterer til gratis helaften, med marked, musikk, mat, kunst, kultur, musikk, performance, skuespill, poesi, drag, dans -  for å ferie nabolaget, mangfoldet, felleskapet og ikke minst: skeiv kunst og kultur.

15:00-17:00 Åpen kirke med filmvisning og kunstutstilling

15:00-20:00: Marked, musikk, mat og kunst utenfor kirken
20:00-22:00 Arrangement inne i kirken med opptredener og show.

Les mer HER!

24.

sep

Lørdag

12:00 - 15:00 Åpen kirke i Paulus

Kirkerommet i Paulus er åpent for alle. Her kan du komme om du ønsker en stille stund, tenne lys, prate med en av våre frivillige eller om du lurer på hvordan kirken ser ut inni.

12:00 - 15:00 Syverksted med gjenbrukstekstiler

Vi arrangerer gratis syverksted med Relove i Paulus kirke. De viser deg hvordan du kan redesigne, upcycle, reparere og lage noe unikt av gjenbrukstekstiler. Her kan du sy for hånd eller med maskin. Bli en slowfashion designer og gjør en innsats for miljøet ved å bruke dine kreative evner og lag noe du kan være stolt av.

25.

sep

Søndag

11:00 - 12:00 Gudstjeneste og høsttakkefest

I gudstjenesten feirer vi  markens grøde, alle som har bidratt i festivalen og deler ut bok til fireåringene.

12:00 - 14:00 Høsttakkesuppe

Velkommen til høsttakkesuppe etter gudstjenesten.  Vi feirer markens grøde, og inviterer til fellesskap med god mat. Vi deler fortellinger og opplevelser fra Paulusfestivalen og ser frem mot neste Paulusfestival 2023!

bottom of page